Beated Heat!

Beated Heat!

SneakerBAAS had opnieuw de privilege om op Lowlands te zijn! Tussen de vette shows van onder andere A$AP Rocky, Anderson Paak en meer hebben wij extreem veel heat kunnen spotten. Zelfs tijdens het festival rocken jullie de dikste sneakers! Zie alle "BEATED HEAT" van Lowlands '19 hieronder: 

OFF-White heeft niet alleen veel verandering gebracht in de Sneaker cultuur, maar wist ook de hele fashion branche een andere richting op te schuiven. 

Met de release van "The Ten" collectie zorgde Virgil Abloh er voor dat niet alleen sneakerheads gingen campen maar dat ook alle fashion heads bereidt waren om meer dan het dubbele te betalen voor een sneaker op de resale markt.  

 

 

Kanye West aka Ye is al jaren on top of the sneaker game. Met zijn YEEZY lijn bij adidas Originals is hij nog lang niet klaar. "The Fashion God" weet telkens weer nieuwe tinten op zijn moderne/futurische sneakers te gebruiken waardoor ze in 1 lijn blijven maar toch allemaal uniek zijn. Zou jij een fresh paartje YEEZY's aan doen naar LowLands?  

 

 

De DAD-Shoe trend is nu al een tijdje gaande maar weet niet van ophouden. Het merk dat groot is geworden met de DAD shoes; New Balance. New Balance bracht het afgelopen jaar de 990 OG terug. De DAD shoe der DAD shoes in onze ogen! Wat vindt jij van deze trend? 

Elk jaar staan we versteld van wat we tegenkomen op LowLands. Dit paartje heeft al flink wat meegemaakt want dit is de eerste re-release van de Nike Air Max Light "Teal" en stamt uit 2007. Dat dit paartje nog in het wild rondloopt in deze staat en dan op een festival laat zien dat Nederland een echt Air Max land is. 

Niet alleen New Balance weet de DAD trend al 2 jaar flink voort te zetten, Nike dropte vorig jaar zonder aankondiging de Nike Air Monarch weer. De goedkoopste, lompste en most fashionable DAD sneaker around. Met zijn lage prijs en mega opvallende bulky vorm een true DAD shoe classic voor iedereen. 

Nederlanders zijn niet alleen Air Max liefhebbers, we zijn ook de makers van de Air Max HYPE! Nederland heeft tot nu toe meegeholpen aan het succes van verschillende Air Max 1. Nederlandse local Piet Parra is dan ook onze trots en legendarische illustrator. Het begon met de Nike Air Max 1 "Albert Heijn" die Piet Parra ontwierp voor Nike maar vervolgens nooit is uitgebracht. Waarna er vervolgens een lijst een samenwerkingen is ontstaan. Vorig jaar wist Piet Parra de sneaker game weer flink wakker te schudden door zijn laatste Air Max/Spiridon samenwerking met Nike. 

 

Elk jaar vieren we PRIDE month met de wereld. Een belangrijk moment om te laten zien aan de wereld dat iedereen welkom is en iedereen mag zijn wie hij/zij wilt zijn. Speciaal voor deze maand brengt Nike elk jaar een speciale collectie uit. Daarin zat afgelopen jaar een Nike Air Max 90 met een keihard multipy swoosh design. Een must have voor elke sneakerhead! 

Kanye West wist met dit model; de Yeezy 350 "Turtle Dove" de sneakerwereld volledig gek te maken. Bij elke colorway die er vanuit komt weet hij de Europese, Amerikaanse en Aziatische sneakerheads weer gek te maken en staan er rijen voor de winkels.  

 

Je kan niet missen met het kopen van een OG uitgave van een sneaker. Elk merk en model heeft een true classic. Toen Reebok voor het eerst de Ventilator Supreme uitbracht had deze sneaker comfort die nog nooit eerder was ervaren in een sport schoen. In de jaren erna hebben rappers zoals Cam'ron de sneaker onder handen genomen voor special editions en is de retro sportschoen de sneaker wereld ingetrokken. 

 

Kanye West wist met zijn YEEZY lijn de sneaker tot een fashion item te maken. Waar de sneaker daarvoor vooral gezien werd als sportschoen wist hij door het te combineren met high end fashion items sneakers dragen fashionable te maken. In zijn YEEZY lijn gebruikt hij voor namelijk simpele kleuren met high end bijpassende kleding is de sneaker nu al een aantal jaar net zo goed een fashion item als sneaker/sport schoen.  

 

PUMA bracht 2 jaar geleden de PUMA RS-X collectie terug en deed dit doormiddel van verschillende collabs zoals; een samenwerking met Motorola, MTV, Ferrari. Allemaal nostalgische merken die hun kijk op het model mochten toepassen. Sindsdien is de RS-X terug in het straatbeeld en weer een classic die je niet mag missen in je sneaker kast. 

Steeds vaker zie je fashion ontwerpers samenkomen met sneakermerken. Dit is het ultieme teken dat sneakers officieel runway proof zijn geworden. Adidas heeft dan ook al een tijdje met niemand minder dan Alexander Wang verschillende kleding / sneaker collecties gedaan. Dit model heeft destijds de platform treatment gekregen. 

Na het succes van de Nike Air Max 1/97 x Sean Wotherspoon heeft Nike ook vorig jaar weer een vote forward competitie gehouden. Ditmaal werd er niet maar 1 sneaker uitgekozen maar werden er per stad sneakers uitgekozen, zo is ook de Nike Air Max 1 "Tokyo Maze" ontworpen. Een sneaker geïnspireerd op de straten van Tokyo die nog al een doolhof kunnen zijn. Dit paartje is ready om ge-beated te worden op LowLands. 

Nike weet met de Air Max 1 altijd weer te verassen. Ook bij deze release was iedereen weer hyped over een bepaald onderdeel dat Nike terug bracht; de crep sole. Deze zool heeft niet het patroon wat je gewend bent van de Air Max 1 zool. Deze is namelijk helemaal glad met een kleine textuur eroverheen. Daarnaast kreeg de swoosh de "fluffy treatment" iets wat Nike ook al een hele tijd niet meer op de Air Max 1 had gedaan en bekend is geworden door de legendarische Nike Air Max 1 x Parra "Cherry Wood".

De Nike Air Max 98 "Black Leopard" is vorig jaar geïntroduceerd en is een ware klassieker aan het worden. Nike heeft een rijke historie met het Leopard patroon en weet het telkens weer zo toe te passen dat het uniek is en een toevoeging aan de eerdere leopard uitgaves. Door zijn kleur een perfect festival sneakertje! 

 

Deze uitgave van de Nike Air Max 1 moet wel de classic zijn van het afgelopen jaar. De kleuren geïnspireerd vanuit een "Watermelon". Een sneaker die de echte Nike heads niet kunnen missen in hun sneaker collectie! 

De Vans Old Skool is een old skool (It's in the name ;) sneaker die al jaren niet uit het straatbeeld te denken is. De zwarte versie domineert al jaren de skate/punk scene. Deze uitgave is een stuk opvallender met grote vlammen op de upper. 

You love it or hate it! De Nike Air More Uptempo is een basketbal sneaker die met zijn opvallende letters op de zijkant een echte nekkenbreker is. Deze versie is daarnaast ook nog eens deel van de "Wheat" collectie een Nike collectie die wij eigenlijk elk jaar zien terug komen waarbij alle colourways een bruine tint aannemen en de uppers vaak gemaakt zijn van high end suede. Een must have voor iedere basketbal sneaker verzamelaar. 

10 jaar geleden toen sneakers nog niet dominerend waren in het straatbeeld wist Nike al sneakerheads gek te maken met het uit brengen van sneakers in bijzondere colourways en met bijzondere materialen. Vaak zijn deze sneakers nu veel meer waard dan dat ze destijds waren omdat ze voor deze tijd mega uniek zijn. Het bijzondere aan deze Air Max 1 is het "Safari" patroon in een mint colourway. Dit is hierna nooit meer op deze manier gedaan op het Air Max 1 model. Eigenlijk heeft deze LowLands ganger hier goud aan zijn voeten maar laat zien dat sneakers er zijn om mee te shinen en te party-en! BEAT your HEAT! 

Sommige sneaker paartjes zijn zelfs voor ons te hoog gegrepen om aan te doen naar LowLands. Dit is er daar zeker eentje van met zijn 11 jaar en best wel goede staat is dit paartje onze BEATED HEAT topper. Respect naar de sneakerhead die deze aan heeft op LowLands! 

Tot volgend jaar! 

Andere verhalen

Winkelmand

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen